GÜROK DİKEY SOL
GÜROK DİKEY SAĞ

MARKETLERE "FAHİŞ FİYAT" DENETİMİ

Gündem 22.09.2021 - 10:21, Güncelleme: 22.09.2021 - 10:21 3619+ kez okundu.
 

MARKETLERE "FAHİŞ FİYAT" DENETİMİ

Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar fiyatlardan şikâyet ederken, hükümet marketlere "fahiş fiyat" denetimleri başlattı. Türkiye'de üretici ve tüketici fiyat endekslerindeki makas açılırken çarşı-pazarda da ürünlerdeki fiyatlar da artıyor. Fahiş fiyat uygulayan market ve çarşı pazarlara Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince gün boyu denetimler yapılıyor.

  MARKETLERE "FAHİŞ FİYAT" DENETİMİ Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar fiyatlardan şikâyet ederken, hükümet marketlere "fahiş fiyat" denetimleri başlattı.  Türkiye'de üretici ve tüketici fiyat endekslerindeki makas açılırken çarşı-pazarda da ürünlerdeki fiyatlar da artıyor. Fahiş fiyat uygulayan market ve çarşı pazarlara Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince gün boyu denetimler yapılıyor. FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada "Enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgâhlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" ifadelerinin ardından birimler fahiş fiyat denetimlerini arttırdı. Kütahya’da da Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince marketlerde fahiş fiyatlı ürünleri tespit ederek işletmeler tutanak altına alınıyor. TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNCE TEMEL İHTİYAÇ ÜRÜNLERİNDE "FAHİŞ FİYAT" DENETİMİ YAPILDI  81 ilde piyasa gözetim ve denetimi görev ve yetkileri kapsamında fahiş fiyat artışı ve etiket denetimlerinin hız kesmeden devam ediliyor. Ulusal düzeyde faaliyet gösteren zincir marketlerde Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği çerçevesinde incelemelerde bulunuluyor. TEMEL İHTİYAÇ GIDALARI MERCEK ALTINDA Etiket denetimlerinde de üç unsura bakılıyor. "Birincisi, etiketlerde yer alan bilgilerin doğruluğu. Yani ürün bilgileri gerçekten etikete yansımış mı? Bir diğer kontrol de indirimli fiyatla satılan ürünler gerçekten de indirimli fiyattan satılmış mı, bunun kontrolleri yapılıyor. Son olarak da etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında herhangi bir fark var mıdır, yok mudur, bunun tespitini yapılıyor. Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırı durumun olması durumunda etiket başına 452 lira idari yaptırım uygulanıyor. Denetimlerin amacı fahiş fiyat artışının engellenmesi ve aldatıcı etiket uygulanmasının sona erdirilmesini sağlayarak vatandaşların fahiş fiyatla alınan ürünlerin önüne geçilmesi öngörülüyor. VATANDAŞLARIN ŞİKÂYETİ ÜZERİNE DE DENETİMLER YAPILIYOR Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ulusal marketler ya da çarşı pazarda fahiş fiyatla yada kasa ile rafta ki fiyatların birbirini tutmaması konularını da anında müdahale ederek vatandaşların bu konuda tespit ettikleri fahiş fiyat uygulaması yapan marketleri Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerine bildirmeleri takdirde kişinin adı saklı kalmakla birlikte tespit edilen marketlere anında denetim yapılarak tespit edilen ürünler tutanak altına alınarak market sahiplerine ciddi manada cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşların benzeri marketlerde tespit ettikleri fahiş fiyat uygulamaları karşısında Ticaret İl Müdürlüklerine bildirilmesi de hem ekiplere hem de vatandaşlara yardımcı olunması açısından önem arz ediyor.  
Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar fiyatlardan şikâyet ederken, hükümet marketlere "fahiş fiyat" denetimleri başlattı. Türkiye'de üretici ve tüketici fiyat endekslerindeki makas açılırken çarşı-pazarda da ürünlerdeki fiyatlar da artıyor. Fahiş fiyat uygulayan market ve çarşı pazarlara Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince gün boyu denetimler yapılıyor.
 




MARKETLERE "FAHİŞ FİYAT" DENETİMİ

Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar fiyatlardan şikâyet ederken, hükümet marketlere "fahiş fiyat" denetimleri başlattı. 

Türkiye'de üretici ve tüketici fiyat endekslerindeki makas açılırken çarşı-pazarda da ürünlerdeki fiyatlar da artıyor. Fahiş fiyat uygulayan market ve çarşı pazarlara Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince gün boyu denetimler yapılıyor.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada "Enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgâhlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" ifadelerinin ardından birimler fahiş fiyat denetimlerini arttırdı. Kütahya’da da Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince marketlerde fahiş fiyatlı ürünleri tespit ederek işletmeler tutanak altına alınıyor.

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNCE TEMEL İHTİYAÇ ÜRÜNLERİNDE

"FAHİŞ FİYAT" DENETİMİ YAPILDI

 81 ilde piyasa gözetim ve denetimi görev ve yetkileri kapsamında fahiş fiyat artışı ve etiket denetimlerinin hız kesmeden devam ediliyor. Ulusal düzeyde faaliyet gösteren zincir marketlerde Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği çerçevesinde incelemelerde bulunuluyor.

TEMEL İHTİYAÇ GIDALARI MERCEK ALTINDA

Etiket denetimlerinde de üç unsura bakılıyor. "Birincisi, etiketlerde yer alan bilgilerin doğruluğu. Yani ürün bilgileri gerçekten etikete yansımış mı? Bir diğer kontrol de indirimli fiyatla satılan ürünler gerçekten de indirimli fiyattan satılmış mı, bunun kontrolleri yapılıyor. Son olarak da etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında herhangi bir fark var mıdır, yok mudur, bunun tespitini yapılıyor. Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırı durumun olması durumunda etiket başına 452 lira idari yaptırım uygulanıyor. Denetimlerin amacı fahiş fiyat artışının engellenmesi ve aldatıcı etiket uygulanmasının sona erdirilmesini sağlayarak vatandaşların fahiş fiyatla alınan ürünlerin önüne geçilmesi öngörülüyor.

VATANDAŞLARIN ŞİKÂYETİ ÜZERİNE DE DENETİMLER YAPILIYOR

Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ulusal marketler ya da çarşı pazarda fahiş fiyatla yada kasa ile rafta ki fiyatların birbirini tutmaması konularını da anında müdahale ederek vatandaşların bu konuda tespit ettikleri fahiş fiyat uygulaması yapan marketleri Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerine bildirmeleri takdirde kişinin adı saklı kalmakla birlikte tespit edilen marketlere anında denetim yapılarak tespit edilen ürünler tutanak altına alınarak market sahiplerine ciddi manada cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşların benzeri marketlerde tespit ettikleri fahiş fiyat uygulamaları karşısında Ticaret İl Müdürlüklerine bildirilmesi de hem ekiplere hem de vatandaşlara yardımcı olunması açısından önem arz ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kutahyavizyon.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.