KÜTAHYA’NIN EN BÜYÜK ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ
KÜTAHYA’NIN EN BÜYÜK ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ
Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sınıflar ve etkinlik alanları ziyaret edilerek kurum yöneticisi Serdar Akkoç bilgilendirmelerde bulunuldu.
Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sınıflar ve etkinlik alanları ziyaret edilerek kurum yöneticisi Serdar Akkoç bilgilendirmelerde bulunuldu.
KÜTAHYA’NIN EN BÜYÜK ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ
Özel eğitim alanında Kütahya’da 16 yıldır eğitim vermekte olan Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yeni eğitim binası Basına tanıtıldı. Kütahya’da 7 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bulunduğunu ve bunlara kayıtlı bin 500 öğrencinin bulunduğu ve engelli öğrencilerin eve kapatılmayarak, çocukların sosyalleşmesi için eğitimin şart olduğu dile getirildi.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Basın Mensupları ve Kurum yöneticilerinin de hazır bulunduğu kahvaltı sonrası Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sınıflar ve etkinlik alanları ziyaret edilerek kurum yöneticisi Serdar Akkoç bilgilendirmelerde bulunuldu.
KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMELERİ İÇİN ÇABALAR GÖSTERİYORUZ
Kurum yöneticisi Serdar Akkoç “Engelli öğrencilerimize akademik eğitimin yanı sıra sosyal anlamda kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için çabalar gösteriyoruz. Başkalarına bağımlı olarak yaşamaktan ziyade, kendi bağımsızlıkları ile hareket edebilmeleri önemlidir. Okul ve merkezler bu anlamda çok büyük katkı sağlıyor" dedi.
KÜTAHYA’NIN EN BÜYÜK ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ
Kurum adına konuşma yapan kurum yöneticisi Serdar Akkoç; “Okulumuz, 1200 m² kapalı alanıyla, özenle hazırlanmış sınıflarıyla, dekoruyla, tasarımıyla, engel gruplarının hemen hemen hepsine (öğrenme güçlüğü, bedensel yetersizlik, zihinsel yetersizlik, otizm, down sendromu, işitme yetersizliği, dil konuşma) eğitim vermeye elverişli olan, Kütahya’nın en büyük özel eğitim merkezidir. Yeryüzünün en güzel çocuklarının eğitimi ve gelişimi için özel olarak tasarlanmış okulumuzun temel atımından bugüne dek bin bir emeği olan tüm gönüllülerimize ve bugün basın kahvaltımıza katılan tüm cefakar basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.
ÖZEL EĞİTİMDE ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ
Kurum yöneticisi Serdar Akkoç “ veli yâda öğretmen çocukta akranlarından geri zihinsel olarak, fiziksel olarak, duyusal olarak davranış farklılığı var mı? Akranlarının yaptığını yapamadığı bir davranış var mı? Eğer bu yetersizlikleri görürse okulun rehberlik servisine veya özel eğitim kurumlarına başvurması gerekiyor. Her zaman biz şunu söylüyoruz. Özel eğitimde erken tanı başarmanın yarısıdır. Erken başlaması gerekiyor öğrencimizin, biz burada ağırlıklı olarak öğrenci guruplarımız 2 ila 15 yaş arası ama onun altıda üstü de öğrencimiz var.burada özel eğitimin hemen hemen tüm dallarından öğrencimiz var. Özel öğrenme güçlüğü, otizm, down sendromu, beyinsel engel, fiziksel engel, işitme engelli öğrencilerimiz, onlarla eğitimlerimize devam ediyoruz. Birebir eğitim yapıyoruz. Sınıflarımız buna göre hazırlanmış durumda biz öğrencilerimizle hafta da iki saat ders yapıyoruz.
AÇILIŞTA ÖMER HALİS DEMİR ÖĞRENCİMİZİ MEZUN ETTİK
Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yeni eğitim binası açılışında 6 yaşında ki Ömer Halis Demir isimli öğrencimizi okulumuzdan mezun ettik. Ömer Halis Demir 3,5-4 yaşında başladı buraya, çok az küçük, küçük yetersizlikleri vardı. Hepsini burada tamamladık. Ve o yaşında biz okuma yazmayı öğrettik. 1. Sınıf, 2. Sınıf eğitim noktasında ki düzeye geldi. Tüm yetersizlikleri tamamlanarak mezun ettik. Biz özel eğitimde şöyle bir sloganımız var “ bir dokunuş bin hayat değiştirir” diyoruz. İnşallah nice hayatlar değiştirmeyi devam ederiz.
BİR DOKUNUŞ BİN HAYAT DEĞİŞTİRİR
Kurum müdürü Mehmet Tuna, özel eğitimin öğretim teknikleri, ders işlenişleri, devlet katkısı, okul – aile ilişkileri, özel eğitim başlama ve rapor süreçleri konusunda bilgiler vererek özel eğitimin önemine değindi. Kurum yöneticisi ve aynı zamanda fizyoterapist olan Nefiye Yaman kaya ise fizik tedavi çalışmaları kapsamında bilgilendirmelerde bulundu.
ETKİNLİK ALANLARI TANITILDI
Kurum yöneticisi Kadir ada ise Anasultan Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluşundan bugüne izlediği eğitim politikaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Basın mensupları adına söz alan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ise özel eğitimin önemini vurgulayarak gazeteciler olarak özel çocuklara ve özel eğitim rehabilitasyon kurumlarına karşı hassasiyetlerini ve her daim yanlarında olduklarını belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.