BİR ŞEHRİN SAKİNLERİ KENDİ ŞEHRİNE BU KADAR İLGİSİZ KALAMAZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık
BİR ŞEHRİN SAKİNLERİ KENDİ ŞEHRİNE BU KADAR İLGİSİZ KALAMAZ
Cumhuriyet Caddesinin Trafiğe açılıp açılmama konusunda anket çalışması başlatan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık anket çalışmasının başladığı Tarih’ten bu yana sadece 3 bin kişi oy kullandı dedi. Anket çalışması için Kütahyalılardan destek bekleyen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık vatandaşların ankete katılmalarını davet etti. Işık “Bu şehirde 300 bin kişi yaşıyor. Bir şehrin sakinleri kendi şehrine bu kadar ilgisiz kalamaz” dedi.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık Cumhuriyet Caddesi’nin ulu Camii yönünde tek taraflı trafiğe açılıp açılmama konusunu vatandaşa bırakarak Kütahyalıların düşüncelerine başvurdu. Fakat Kütahyalılar bu duruma ilgisiz kalarak şehrin bütününü ilgilendiren kritik bir karar için bile 300 bin nüfuslu şehir merkezinde sadece 3 bin kişi oy kullanarak fikrini beyan etti.
3 BİN KİŞİNİN VERDİĞİ KARARLA 300 BİN KİŞİYİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık “Şu anda Cumhuriyet Caddemizin Zafer Meydanı’ndan Ulu Camii bölgesine ve yeni yapılan Şehir Hastanesi’ne ulaşımını sağlayacak şekilde tek yönlü olarak trafiğe açılmasıyla ilgili kamuoyu yoklaması, anket başlattık. Katılan tüm hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Olumlu da görüş verebilir, olumsuz da verebilir ama sahiplenmemiz gerekiyor. Bir haftaya yaklaştık daha 3 bin kişi girmiş. Bu şehirde 300 bin kişi yaşıyor. Şehir Hastanesi açıldığında sadece Adnan Menderes’ten ve çevre yolundan nasıl ulaşacağız oraya. Bu bölgedeki insanlar nereden gidecek. Onun için şehri bir bütün olarak değerlendirmemiz lazım. 3 bin kişinin verdiği kararla 300 bin kişiyi yanlış yönlendirmeyelim diye bu süreyi biraz daha uzatıyoruz, desteklerinizi bekliyoruz. Orası şu andaki kullanımından çok daha iyi bir projeyle değerlendirilecek. Orada oturmak isteyen yaşlılarımıza yine yerimiz var, her iki tarafta da 4’er metrelik kaldırımlar yine olacak. Şimdi kalbe giden ana damarı tıkamışız biz, çare bulmaya çalışıyoruz. Damarı açmadan kalbin çalışması mümkün mü? Ulu Cami’ye, Hisar’a, arkasındaki Hürriyet Caddesi’ne, Saman Pazarı’na nasıl ulaşacak bizim vatandaşımız? 15 yıldır o bölgedeki esnafımız kan ağlıyor. Yani sadece Ulu Cami’ye ulaşmak için kullanmıyoruz bunu. Ulu Camii’yle beraber arka taraftaki o bölgenin tarihi mekânlarına kolay ulaşmanın yolu olarak değerlendiriyoruz. Bu işin uzmanları buranın açılması gerektiğini söylüyor.
BİR ŞEHRİN SAKİNLERİ KENDİ ŞEHRİNE BU KADAR İLGİSİZ KALAMAZ
Biz de sözümüzün gereği olarak vatandaşımıza soracağız, onlar ne istiyorsa onu yapacağız dedik. Şimdi yüz yüze anket çalışması da yaptırıyoruz. Bir şehrin sakinleri kendi şehrine bu kadar ilgisiz kalamaz. Evet, sorumluluk bizde, belediyede, kamu kurumlarında, muhtarlarda ama vatandaşımızın da sorumluluğu var. Vatandaşımızın bize destek olması lazım Kararınız ne olursa olsun, saygı duyuyorum ama desteğinizi ve ilginizi bekliyoruz. Biz bunun kararını, sonunda tüm görüşleri topladıktan sonra oturup, ilgili uzmanlarla, müdürlerimizle, belediyedeki birimlerimizle ve Valiliğimizle ve benzeri kurumlarımızla vereceğiz. Ama o kararı kolaylaştırmak için de sizlerin görüşünü almamız gerekiyor.
KÜLTÜR MİRASLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık” Ata yadigârı, ecdadımızın bizlere bıraktığı tarihi ve kültür miraslarımıza sahip çıkmalıyız. Türkiye’de bir başka Kütahya Kalesi yok. Diyarbakır’dan sonra Türkiye’nin en görkemli, en büyük kalesine sahibiz ama kaleye çıkacak yollarımız yok. Onun için şimdi arka taraftan yaya olarak kaleye ulaşacak yolla ilgili restorasyon çalışmamız devam ediyor. Bu yıl içerisinde bitecek ve yakında orayı da hizmete açacağız. Yol boyunca seyir terasları, kafeterya gibi oraya giden insanlarımızın rahat vakit geçirebilecekleri bir projemizi inşallah şehrimize kazandırmış olacağız. Dârülkurrâ’yı restorasyondan sonra aslına uygun şekilde çalıştırmak üzere hizmete açtık. Desteğinizi bekliyoruz, bu mahallenin çok önemli eserlerinden birisi. Birçok tarihi yapı burada İnşallah burayı bir kültür yolu projesi ile yine bu yıl içerisinde eylül-ekim aylarında bir hafta süreli bir festival aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmayı planlıyoruz. Bu tür etkinliklerimize katılımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.