DÖRT YILDIR HAVALİMANI VE ÇİNİGAZLA UĞRAŞTIK
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş
DÖRT YILDIR HAVALİMANI VE ÇİNİGAZLA UĞRAŞTIK
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş 2022 yılında kütahya gündemini meşgul eden konuları değerlendirdi. Erbaş Kütahya son 4 yıldır Zafer Havalimanı ve Çinigaz sarmalının içinde kaldığını ifade etti.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya basınıyla bir araya geldi. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Erbaş, Kütahya için yaptıkları çalışmaları ve yapılması gerekenleri anlattı. Biz Zafer Havalimanı ile yattık kalktık. Artık sorunları konuşmak yerine buraya uçak nasıl iner kalkar bunu konuşmalıyız” dedi.
ÖNERGELERLE KÜTAHYA’NIN PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMEZ
Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş “ Önergelerle Kütahya'nın probleminin kim çözüleceğini iddia ettiyse Bunu kim alıştırdıysa Kütahya'ya, kim öğrettiyse Kütahya'nın en büyük hainidir. Ama halkımızda böyle bir beklentiye girmiş. Binlerce önerge verilir. Binlerce soru önergesi verilir. Gündemle ilgili de verirler. Evet, Ama ben gündeme alındığını hiç görmedim. Halkımıza Böyle bir hastalık yapıyoruz. İkinci hastalığımız şu dört yıldır plan bütçe görüşmeleri sırasında buradaki bütün STK'lara, Oda başkanlarına, kooperatiflere, vilayete, belediyelere, kaymakamlıklara yazı yazıyorum. O yazılan mektubu bir şekilde sizlere gönderiyoruz. Bir metin yazıyor. Diyoruz ki Kütahya'yla ilgili problemlerimiz, dertlerimiz varsa dile getirmemizi istediğiniz. Yani bir milletvekili olarak veya bir insan olarak hepimizin bu coğrafyayı, bu 14 bin kilometrelik alanı bilme ihtimaliniz yok. 551 tane köyden bahsediyoruz” dedi.
BİZ ZAFER HAVALİMANI İLE YATTIK KALKTIK
Bu taraftan baktığımız zaman Kütahya son 4 yıldır şöyle bir sarmalın içine girdi. 2007 yılında ben Zafer Havalimanı'na karşı çıktım hepiniz biliyorsunuz. Bu kadar büyük bir havalimanı çalışmaz. Yanlış yapıyoruz. Hesaplamada bir problem var. Buradan kargo uçakları kalkmaz dedim. Tamam devletimiz yapmış. Özel sektöre yap işlet devlet modeliyle vermiş. Biz Zafer Havalimanı'yla yattık, kalktık. Zafer Havalimanı'nı, ister devlet çalıştırsın, ister özel sektör çalıştırsın, Zafer Havalimanı'ndaki problem havalimanının artık büyüklüğü, küçüklüğü. Kapasitesi filan değil uçak ve yolcu sayısıyla ilgili havalimanına uçak nasıl iner? Buraya yolcu nasıl iner? Buna bakmamız lazım. Bakacağımız iş bu. Bu saatten sonra ne derseniz söyleyin. ” ifadelerini kullandı.
İKİNCİSİ ÇİNİGAZ’LA YATTIK ÇİNİGAZ’LA KALKTIK
İkincisi Çinigaz’la yattık Çinigaz’la kalktık. Çinigazın buradaki sebebi biz değiliz. Yani Milliyetçi Hareket Partisi olarak söylüyorum. Bu bizim zamanımızda özelleşmedi. Bizim geldiğimizde Çinigaz diye bir firma vardı. Sıkıntılar vardı. Sayaçların kartlı sisteme kartlı sistemden sayaca geçmek sıkıntı buydu. Herhalde çini gaza benim kadar ağır eleştiri yapan başka bir siyasetçi gelmemiştir. Bu insanlarla da oturduk. Ve şartlarımızı söyledik. Bir öncelikle kiosk yani doldurma alanlarını çoğaltmak. Çünkü özellikle kış vakti havaların soğuk olduğu zamanlar kuyruk olmasın. Ayrıca iki sayacın fiyatının düşürülmesi yani değişiklikle ilgili 12 ay’ın 24 aya çıkarılması yani aylık 30 liraya gelen bir fiyata tekâmül ediyor. Sıfırlayamıyor. Niye sıfırlayamıyor? Çünkü bu bakanlığın ve üst kurulun yani EPDK’nın vermesi gereken bir karar. Yalnızca Türkiye Kütahya'dan ibaret değil, Ankara'da da aynı sistem var. Orada 7-8 milyon abone var. Yani o yüzden bizim Türkiye'yi Kütahya diye düşünürsek Kütahya'ya ait bir kanun çıkaramayız. Şimdi biz bunları çıkarttık. O kadar yaygara koptu. O kadar bağırdık, çağırdık. Bizim telefonlarımıza da defalarca sayın vekilim Çinigaz, Çinigaz, Çinigaz. Efendim şu anda hala 20 bin kişi geçmiyor. Faturalıya. Ama bağırmamız gereken yeri atladık. Esas bağırmamız gereken yer burası değildir. Esas. Gereken yer şurası. Şu anda olduğu için söylüyorum. Doğal gaz bekleyen yakın yerlerde vatandaşlarımız var. Ama Kütahya nezdinde doğal en az bekleyen şu anda olsa da olur, olmasa da olur diye bir tek yerimiz vardı Simav. Simav’ın doğalgaz ile ilgili bir talebinin, olmadığını belirten Milletvekili Erbaş, Simav halkı cüzi bir miktara ısınıyor. Sera A.Ş’de sıcak su ile dönecek. Simav’a elbette gidecek ama buradan önce gitmemiz gereken yerlere niye gitmedi. 20 bin nüfusun üzerindeki yerlere doğalgazı BOTAŞ götürüyor. Biz burada şunu atladık; bizi düşündünüz ama oraya gidene kadar daha acil noktalara gitmeli diyemedik. Doğalgaz diye feryat edenler ortada şu an yok. Bu iki sarmal ortasında kaldık.