ARALIK AYI BİRÇOK VATANDAŞLARIMIZ İÇİN MÜJDE AYI OLACAK

 





MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş

ARALIK AYI BİRÇOK VATANDAŞLARIMIZ İÇİN MÜJDE AYI OLACAK

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, TRT Radyo1’de Hüsniye Oral’ın sunduğu “Türkiye Neyi Konuştu?” programının konuğu oldu. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Aralık ayı birçok vatandaşlarımız için müjde ayı olacak” dedi.

Türkiye’deki turizmin durumunu ve Avrupa’da yaşanan enerji krizinin konuşulduğu programa başlarken Ahmet Erbaş’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Emeklilikte yaşa takılanlar ve sözleşmeli personelin kadroya geçmesi ile alakalı açıklamalarına dair sorular yöneltildi.

ARALIK AYINDA MÜJDELER GELİYOR

Plan ve bütçe Komisyonu’ndan önemli bilgiler aktaran Erbaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in EYT ile ilgili yasal düzenlemeyi Aralık’ta meclise sunacaklarını belirttiğini ifade ederken bu durumun 1.5 milyon kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçmesi ile ilgili düzenlemelerin de yine Aralık ayında meclise geleceğinin müjdesinin Bakan bilgili tarafından komisyonda verildiğini belirtti. 

BİR BUÇUK MİLYON EYT’Lİ VATANDAŞIMIZ VAR

Erbaş, “İki haftadır plan ve bütçe görüşmelerine devam ediyoruz. Çalışma bakanlığımızın bütçe komisyonunda Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sayıda enflasyon vardı. net sayı Sayın Bakanımız Vedat Bilgili tarafından net olarak açıklandı. Yaşa takılan diye kastettiğimiz, prim süresini doldurmuş ama yaşını bekleyen vatandaşlarımızın sayısının 1.5 milyon olduğunu öğrendik. Bu çok önemli bir gelişmeydi. Sayın Bakan’ımız Aralık ayında bu konuyla ilgili kanun teklifini meclise sunacaklarının müjdesini paylaştı. Bizim için bu çok önemli. MHP olarak çok yakından takip ettiğimiz bir konu” dedi.

ARALIK AYI BİRÇOK VATANDAŞLARIMIZ İÇİN MÜJDE AYI OLACAK

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş “Sayın Bakan’ımız aynı zamanda sözleşmeli kardeşlerimizin de kadroya geçmeleri ile ilgili müjdeyi de verdi. Kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı yasa teklifini meclise sunacaklarının müjdesini aldık. Anladığımız kadarıyla Aralık ayı birçok vatandaşlarımız için müjde ayı olacak. Daha önce biliorsunuz 3600 Ek Gösterge ile ilgili sorunu çözdük, büyük bir sıkıntı giderildi. Şimdi kadro bekleyen kardeşlermizle ve EYT problemini de çözdüğümüzde bu konuda sıkıntı çeken, muzdarip olan vatandaşlarımız nefes almış olacak. “ diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş TRT Radyo1’de Hüsniye Oral’ın sunduğu “Türkiye Neyi Konuştu?” programında yaptığı önemli değerlendirmelerine Türkiye’nin Turizm gelirlerinden ve ülkemizin ağırladığı turist sayılarına ilişkin bilgileri de aktardı. Erbaş yayın sonunda Kütahya’yı unutmayarak “Tarih, kültür, sağlık, kaplıca turizmi arayanları da Kütahya’ya bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş programda “Turizm olağanüstü gelişiyor” diyerek turizm ile alakalı şu bilgileri paylaştı “Yalnızca bu yıl için söylüyorum; Avrupa’dan gelen turist sayısı bugün itibarıyla 16 milyonu geçti. Rusya’dan gelen turist sayısı ise 5 milyona yaklaşıyor” dedi.  

YILSONUNA KADAR 50 MİLYON TURİSTE ULAŞACAĞIZ

Avrupa’da yaşanan enerji krizi ve yaşanan enerji krizinin turizme etkisi hakkında bilgi veren Ahmet Erbaş, “Turizm bizim lokomotif sanayilerimizden birisi. Olmazsa olmazımız. Biz Cumhuriyet tarihimizin rekorunu 2019 yılında kırdık. Yaklaşık 52 milyon turist ağırladık. Bu ivmenin devam edeceğini beklerken biliyorsunuz tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ile karşı karşıya kaldık. 2 yıl kapanma oldu. Ciddi miktarda bütün ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de bununla ilgili oranlar düştü. Haliyle gelirde inanılmaz derecede düştü. Bu yıl tekrar bu açıkları kapatıyoruz. Tabi bu açıkları kapatırken de Rusya Ukrayna Savaşı çıktı. Tabi diğer ülkeler gibi bizim ülkemizde savaşın getirdiği unsurlardan etkilendi. Şuan da ilk 9 ay için söylüyorum; 44 milyon kişiyi geçtik. Yılsonunu 50 milyon civarında kapatacağımızı tahmin ediyoruz. Belki de 50 milyonu da geçebiliriz. 44 milyar dolar da turizmden gelirimiz var.

GELEN TURİST SAYISI KADAR ÜLKEMİZE GİRDİSİ DE ÇOK ÖNEMLİ

Aslında turizmdeki hedef şu olmalı, turist sayısının çoğunluğu elbette önemlİdir. Ama bizim kişi başınakazandığımız gelir daha önemli. Gelen turist sayısı ile kazandığımız gelirin aynı veya daha üstü olması gerekiyor. Yani bizim burada daha çok girdi sağlayacak bir kitleyi ülkemize çekmemiz gerekiyor. Bıraktıkları gelir az olunca çok büyük sayıların bir anlamı olmuyor.

TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRDİK, DAR KALIPLARDAN ÇIKTIK

Şunu kabul etmek lazım ki, Turizm Bakanlığı’mız, Sayın Bakan’ımız inanılmaz çalışıyor. Özellikle biliyorsunuz bir ajans kurduk. Daha önce çok kıt kanaatle yapılan işler varken şuan da kurulan ajansımızla beraber dünyanın her yerinde özellikle; sosyal medyada, dergilerde, gazetelerde, TV’lerde inanılmaz derecede Türkiye reklamı yapıyoruz. Artık yalnızca deniz, kum, güneşin içine sığınmıyoruz. Turizmi çeşitlendirdik. Turizm deyince yalnızca deniz aklımıza geliyordu. Örneklendirecek olursak, bugün Kapadokya harikalar yaratıyor. Mardin mesela; buralarda deniz yok, kültür turizmi var ve benim ilimin Kütahya’mızında dahil olduğu sağlık turizmi, kaplıca turizmi ülkemizde olağanüstü gelişiyor.

TURİZM OLAĞANÜSTÜ GELİŞİYOR

Sadece Avrupa Birliği’nden gelmiyor turistler, Körfez’den de geliyor. Orta Doğu’dan da. Karadeniz de mesela inanılmaz bir yayla turizmi gelişti. Artık dar kalıplardan çıktık. Sayın Bakanımızı takdir ediyorum; bir kere sektörden geliyor. Sektörü çok iyi biliyor. Çok iyi anlıyor, analiz edebiliyor. Bu da ülkemize olumlu yansıdı şuan turizmde şaha kalkmış bir vaziyetteyiz. Sıkıntılarımız var mı, olmaz olur mu? Mutlaka var. Mesela enerji sıkıntısı bizim en büyük sıkıntımız. Turizm açısından da büyük bir sıkıntıdır. Giderlerimizin büyük bir kısmı enerjidir. Avrupa’da savaşın getirdiği etkiler ve karşılıklı ambargolarla ciddi bir şekilde enerji krizi yaşanıyor. Avrupa şuan da yüzde 60 civarında Rus doğalgazına muhtaç durumda. Avrupa’ya göre çok daha şanslıyız, bunu da göz ardı edemeyiz. “dedi. Turizm hakkında bilgiler paylaşan Erbaş, “Yalnızca bu yıl için söylüyorum; Avrupa’dan gelen turist sayısı bugun itibarıyla 16 milyonu geçti. Rusya’dan gelen turis sayısı ise 5 milyona yaklaşıyor. Muhtemelen bu gelen turitlerin büyük bir kısmı da kışı ülkemizde geçirecekler. Kendi ülkelerinde doğal gaz ve enerji fiyatlarının yüksekliği ve az olmasından dolayı. Antalya’ da örnek veriyorum, maliyetleri kurtarmadığı için oteller kış sezonununda yeterli turist sayısına ulaşamadıkları için kapatırlar. Ama şuan da oteller aralık ayına kadar açık kalabilecek durumda. Burada üzücü kısım hizmete göre şu fiyatlarımız çok ucuz.  Biz hizmet sektöründe kıyaslanamayacak kadar çok iyiyiz. Ama israfımız çok fazla. Mesela her şey dahil sistem bize uygun değil. Serpme kahvaltı da aynı şekilde. İsraf. Değerlerimizi korumamız gerektiğine inanıyorum. Suyumuza, doğamıza, doğal ürünlerimize sahip çıkmamız lazım. Bu bir tüketim, yazıktır yani. Bu konseptlerden ayrılmamız lazım “ diye konuştu.

BACACIZ SANAYİYE ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR

Turizm konusunda olumlu pek çok gelişmelerin yaşandığını paylaşan Erbaş, “Şuan da Turizm Bakanlığı’na kayıtlı yaklaşık 2 milyon yatak kapasitemiz var. Bu muazzam bir rakam 9 milyon 896 bin de konaklama tesisimiz var. Çok ciddi bir rakam ve bu tesislerin farkları özellikleri çok değişik her gelir düzeyine göre hizmet verebilen çeşitlilikte tesislerimiz var. Hem yatak çeşitlerimiz çok farklı hem konaklama tesislerimiz. Bacasız sanayi diye adlandırdığımız turizm sektörüne çok önem vermemiz gerektiğine inanıyorum.” Dedi.

KÜTAHYA’YI YİNE UNUTMADI

Ahmet Erbaş yayın kapanırken yine son cümlelerinde Kütahya’yı unutmadı. Erbaş,  “Tarih, kültür, sağlık, kaplıca turizmi arayanları da Kütahya’ya bekliyorum.” Diye konuşarak sözlerini sonlandırdı.